ANITA PUSTILA PRIJATELJA U STAN, A ON JE BRUTALNO UBIO: Čim se uselio kod nje, život joj se okrenuo naglavačke!
Devojka, Foto: PrintScreen/ TikTok/ unknown1575489

stanar iz pakla

ANITA PUSTILA PRIJATELJA U STAN, A ON JE BRUTALNO UBIO: Čim se uselio kod nje, život joj se okrenuo naglavačke!

Anita je zbog svoje dobrote platila visoku cenu primivši u svoju kuću kolegu i prijatelja koji je ostao bez doma

Objavljeno:

Godine 2016. šezdesetšestogodišnja Anita Kauen podnela je zabranu prilaska svom cimeru Skotu Petigruu, navodeći da ju je on terorisao u njenom domu. Danima kasnije, dogodila se kobna scena.

U proleće 2016. Anita Kauen je iznajmila sobu u svom domu u Kaliforniji svom mlađem kolegi Skotu Petigruu. Ali ono što je počelo kao usluga za prijatelja brzo se pretvorilo u košmar.

Petigru je često ostavljao kuću u neredu, bacajući smeće u umivaonik, dozvoljavajući svojim psima da vrše nuždu po celoj kući, i ne čisteći kupatilo nakon nužde. U međuvremenu, Petigru je postajao sve opasniji prema svojoj starijoj cimerki, zbog čega se ona osećala nesigurno u svom domu.

Stvari su eskalirale do tačke kada je Kauenova podnela nalog za zaštitu protiv svog cimera. Zatim ju je, pet dana kasnije, on brutalno ubio.

Ovo je priča o Skotu Petigruu, "Stanar iz pakla" koji je Anitu Kauen na smrt pretukao u njenoj kući.

Skot Petigru se useljava u dom Anite Koven

Godine 2016. Skot Petigru(50) se preselio u Katedral Siti u Kaliforniji, u dom svoje prijateljice i saradnice, Anite Mimi Kauen. Kauenova mu je ponudila da iznajmi sobu, nakon što je izbačen zbog "svađe sa komšijom", navodi "Desert san".

Skoro odmah, njih dvoje su imali ozbiljne probleme.

Petigru je navodno prestao da plaća kiriju nakon prvog meseca i ostavio je dom u apsolutnom neredu. Bacio je smeće u kuhinjsku sudoperu, dozvolio svojim psima da uriniraju i vrše nuždu po celoj kući, ukrao Aniti srebrni pribor, isekao baterije iz njenih telefona, polio vodom njene kompjutere i odbio da počisti nakon što je povraćao u kupatilu.

Konačno, 9. juna 2016. Anita Kauen je tražila nalog za zaštitu od Petigrua i zatražila da ga sudija izbaci.

"Svakodnevno me teroriše u svom domu", rekla je Kauenova. "Eskalira svaki dan. Treba mi pomoć!"

U svom zahtevu, Kauenova je detaljno opisala kako je Petigru vremenom postajao sve više preteći sa čestim izlivima besa.

"Skot radi sve ovo kako bi me držao u stalnom strahu od njega i onoga što će uraditi sledeći put", rekla je Kauenova, prema "Keskju njuzu". "Ne želim sledeći put."

Dana 10. juna, sudija Višeg suda okruga Riversajd, Džejms A. Koks, odobrio je nalog za zaštitu, navodeći da Skot Petigru mora da se udalji od Kauenove i da iseli svoje pse iz kuće. Međutim, on je prestao da zahteva od Petigrua da se iseli, pošto „nije bilo dokaza o napadu ili pretnji napadom (na) staricu."

Četiri dana kasnije, Anita Kauen je bila mrtva.

Dan ubistva

Tog 14.juna 2016.godine, službenici šerifskog odeljenja okruga Riversajd stigli su u dom Anite Kouen da bi Petigruu uručili zabranu prilaska. Kauenova je otpratila policajce do Petigruove sobe, gde su mu predali papire. Prema sudskim zapisima, Petigru je priznao dokumente i vratio se u svoju spavaću sobu.

Kasnije te večeri, Kouenova je razgovarala sa svojim sinom kada je izbila svađa između nje i Skota Petigrua. Kauenov sin je kasnije prijavio da je čuo "vikanje" i "zvocanje" u pozadini poziva, kao i zvukove pucanja stakla.

"Skot je tamo", navodno je Kauenova rekla svom sinu. "On to ponovo radi."

Zabrinut za Anitinu bezbednost, njen sin ju je uputio da uključi audio snimač i rekao joj da su on i njegova žena na putu i ​​da će uskoro biti u kući. Dok su se vozili do Anitine kuće, Anitin sin je pozvao policiju, tražeći da pošalju nekoga da proveri njegovu majku.

Službenici su stigli u 23:42h. i pronašli Kauenovu kako pluta u bazenu u svom dvorištu, bez ikakve reakcije, sa posekotinama i modricama po celom licu i telu i komadima kose izvučenih iz glave.

U kući su otkrili Anitinog cimera Petigrua kako leži na svom krevetu, potpuno nag. Imao je ogrebotine po celom telu.

Policajci su brzo obezbedili područje i uhapsili Skota Petigrua.

Ruka pravde

Na suđenju, Skot Petigru se izjasnio da nije kriv za ubistvo prvog stepena.

Toksikološki testovi obavljeni jutro nakon Anitinog ubistva pokazali su da je Petigru pio i da je verovatno bio "izuzetno pijan" u vreme napada. Petigruovi advokati će kasnije tvrditi da je on te noći bio u emotivnom stanju i da nije predumišljao Anitino ubistvo.

Međutim, tužioci su tvrdili da dokazi sa lica mesta pokazuju da Petigru nije napao svoju cimerku sasvim iz vedra neba. Umesto toga, prišao joj je u kuhinji i počeo da se svađa sa njom. Nakon što je bacao predmete po kući, vratio se da je napadne i ubije u dugotrajnom napadu koji je se odigravao u kući i nastavio se napolju.

Štaviše, Petigru je navodno više puta pretio da će ubiti Anitu pre njenog ubistva.

Nakon prvobitnog hapšenja Skota Petigrua, dva puta je pokušao samoubistvo. Neki članovi porote su ovo shvatili kao dodatni dokaz krivice ili znak da pokušava da izbegne krivično gonjenje.

Uprkos napornoj borbi da smanje optužbe, Petigru i njegovi advokati nisu mogli da ubede porotu da ubistvo nije bilo s predumišljajem.

U avgustu 2019. Skot Petigru je osuđen za ubistvo prvog stepena, zlostavljanje starijih i kršenje zaštitnog naloga. Osuđen je na doživotni zatvor. Trenutno iznajmljuje sobu od svog novog stanodavca - kalifornijskog državnog zatvora, Korkoran.

"Žrtva je bila posebno ranjiva", rekla je sudija Džoneta Anderson tokom saslušanja Petigruove kazne, prenosi "En-bi-si". "Optuženi je iskoristio položaj poverenja da bi počinio krivično delo."

Oni koji su poznavali Anitu Kauen istakli su kako je bila izuzetna i ljubazna žena.

"Tužno mi je zbog nje, čoveče", rekao je komšija Ausencio Roča mlađi za "Desert san" 2016. "Bila je samo slatka starica. Ona ne bi nikoga povredila."

Bonus video:

51:36

USIJANJE 02.07.2024

(Espreso/Stil/Prenela T.Š.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.